Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Lo pernil de ponent

                                                   


BARÓ GERMANS, S.A. és una empresa ramadera familiar, de la família dels Baró de Balaguer, també coneguts com els Baró porcaters! A casa nostra ens dediquem al bestiar porcí des del 1929, i ja som la tercera generació de ramaders de la família. Produïm porcs per al consum humà, dominant tot el cicle de producció. Per a fer-vos una idea, us fem una breu descripció de les tasques que realitzem en aquest procés de producció:

  • Disposem d'una granja porcina d'Alta Selecció Genètica, amb l'Status de Sanitat Comprovada, inscrita a l'Associació Catalana delPorcí Selecte (A.C.P.S. de la qual som un dels 5 únics socis que la conformen), i també inscrita a la Asociación Nacional de Criadores de Ganado Porcino Selecto (A.N.P.S.), de la qual també en som socis. El Llibre Genealògic i els pedigrís dels animals purs, ens els gestiona l'I.R.T.A. de Monells. En aquesta granja hi tenim les races pures, cadascuna amb les seves diferents propietats característiques típiques de raça.
  • Tenim les granges porcines de Reproducció i Cria totes ubicades a la meitat nord de la província de Lleida. Amb els reproductors realitzem dos encreuaments amb els quals obtenim un porc tri-híbrid amb les característiques que més ens interessen de cada raça, i que nosaltres considerem un porc òptim per aconseguir elque nosaltres entenem com una bona carn. 
  •  També disposem de les granges porcines d'Engreix a la meitat nord de la província de Lleida. Aquí és on engreixem aquests porcs tri-híbrids fins al punt que nosaltres creiem òptim d'edat i de pes per al seu sacrifici, per tal d'obtenir-ne la millor carn, que destinarem al consum humà.
  • A part, tenim el nostre propi molí de pinso, on fem la mòlta dels cereals per produir tota la farina que mengen els nostres porcs per tal d'engreixar-se.

Aquest procés es fa al nostre molí construït del 1975, amb un sistema de mòlta per pressió, i en fred, sense fer-hi cap altre tipus de procés tecnològic per tal d'obtenir el pinso final. Volem remarcar que al nostre pinso NO li apliquem processos tèrmics ni de cocció, NO li afegim greixos animals, NO li afegim melasses, NO li afegim subproductes de cap mena, NO el granulem i NO li afegim cap altre líquid que no sigui l'OLI VEGETAL. Aquest pinso nostre, és una FARINA 100% d'Origen VEGETAL, per tal de produir una millor qualitat de carn de porc. Aquesta millor qualitat de carn, es tradueix en un millor gust i unamillor textura de la carn i del greix, amb la gran particularitat que són una carn i un greix més rics en Àcids Grassos saludables, especialment en OLEIC, el que fa que sigui un aliment molt més saludable per a les persones que ho consumeixen.


Lo pernil de Ponent